Marina Ruempol, over de inspiratie voor haar foto’s
oktober 6, 2017

#ME-TIME

Ik heb een mooi leven. Een heerlijk gezin, geweldig werk, een goede gezondheid en veel leuke mensen om me heen. Maar om de verschillende rollen als moeder, ondernemende vrouw, gezellige vriendin en partner goed te vervullen komt er nogal wat bij kijken.

Daarom neem ik af en toe een break en is het #ME-TIME. Weg uit de dagelijkse beslommeringen. Een andere omgeving. Een plek waar ik me anoniem laat onderdompelen in een ander ritme, andere mensen en een andere cultuur. Voor mij is die plek de GROTE STAD.

Dit najaar deed zich een uitgelezen #ME-TIME moment voor. Op een druilerige zondagochtend reserveer ik spontaan een ticket naar een plek in de wereld waar je moet zijn geweest; het alles overweldigende, hippe en dynamische New York!

Met een koffer vol stroopwafels, drop, kaas, boeken en de LINDA, word ik 6 weken later uitgezwaaid door mijn lieve gezin. Zonder moeite verloopt het afscheid op Schiphol. Voor de achterblijvers staat er immers een week #WE-TIME op het programma. Ik snap dat best. Even geen bemoeienis en geregel van moeders, da’s pas fijn!

Als ik het vliegtuig instap en mijn stoel aan het gangpad hebt gevonden, begint het #ME-TIME gevoel. Acht uur lang veroordeeld zijn tot lezen, film kijken met een uitgeserveerd natje en droogje. Dat is géén straf daar doe je een moord voor!

Ik word geïntroduceerd, getrakteerd en meegenomen naar de mooiste plekken in en buiten NYC. Bezoek de hoogste en meest beladen plek van de Big Apple; het World Trade Centre. Daar kijk je vanaf etage 102 uit over de stad. Adembenemend en onwerkelijk. Op de begane grond voel je de pijn van de aanslag opGround Zero. Daar waar ooit de Twin Towers gebroederlijk naast elkaar stonden. 

Vervolgens dwaal ik uren door de stad, kijk, beleef en geniet van mensen, winkels, kunst en cultuur. De tijd is helemaal aan mezelf.

Met een koffer vol verhalen en kadootjes voor het thuisfront keer ik na een week terug. De jetlag wordt verdreven door tomeloze energie en indrukken die ik heb opgedaan. Deze #ME-TIME was te gek! Ik heb de smaak te pakken. Ik realiseer me steeds meer hoe waardevol het is om af en toe even uit je comfortzone te stappen. Doe iets geks en beleef bijzondere momenten in je spaarzame, bezette leven.

Vivian Buitendijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

FOTO'S