Hoe FEMME een feestje werd
september 21, 2017
#ME-TIME
november 17, 2017

Marina Ruempol, over de inspiratie voor haar foto’s

Ik heb Femme ervaren als een groots en mooi, met oog voor detail, verzorgd evenement. Leuke dames heb ik in de pauzes van de spreeksters gesproken. Ik heb veel over mijn drijfveren en mijn werk kunnen vertellen. Wie weet waar het toe kan leiden..

Inspiratie

Mijn inspiratie haal ik uit mijn bezoeken aan galleries en musea en uit films, zoals Tim Burton’s Alice in Wonderland en The Grand Budapest Hotel van Wes Anderson. De fantatische kleuren, bijzondere decors en vormgeving zijn een onuitputtelijke inspiratiebron. Ik kijk ook graag naar het werk van fotografen, zoals naar de foto’s van Isabelle Wenzel en Guda Koster. De humor in hun werk spreekt mij erg aan net als hun kleurgebruik en composities.

Stippen jurk

De jurk die ik op veel van mijn foto’s aan heb is opvallend en vrolijk. Ik hou van de kleur rood en het contrasteert sterk met de kleur groen. De rode puntschoenen heb ik ooit voor een feestje gekocht en maken het beeld compleet.

De foto’s maak ik met de zelfontspanner en ik heb 10 seconden om weer op mijn plaats te staan voordat de foto gemaakt wordt. De composities heb ik dan ook van tevoren uitgedacht. Het beeld zit zo sterk in mijn hoofd dat tijdens het fotograferen ik enkel kleine details verander.

Where did Alice go? en Where is the party? horen in een serie van foto’s met iedere keer mijzelf in deze jurk als onderdeel van het interieur. De foto’s heb ik in en om mijn eigen huis gemaakt. In de foto Where did Alice go?  spelen groenten een belangrijke rol.
Ik ga graag naar een moestuin om groenten uit de grond te trekken en te fotograferen. Vooral de vorm en de kleur van zoals hier een appeltjes of een boerenkoolplant boeit en inspireert mij. De groene kaplaarzen zorgen voor een extra buiten gevoel. 

Marina Ruempol

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

FOTO'S