“Vrouwen nemen een steeds belangrijkere positie in in de sportwereld” | Sportbedrijf Deventer
september 1, 2017
Hoe FEMME een feestje werd
september 21, 2017

Leontine van Geffen-Lamers; Monumenten fotografe

Aan het woord Monumentenfotograaf Léontine van Geffen-Lamers, FEMME ontmoet Leontine in de Lebuïnuskerk, een bijzondere plek in de stad. Een leuk gesprek en prachtige beelden zijn het resultaat.

Fascinatie voor oude gebouwen
Eigenlijk heb ik al mijn hele leven een enorme fascinatie voor oude gebouwen en monumenten. Ik fotografeer het liefste monumenten en oude gebouwen, dat doe ik met hart en ziel. Ik let  bij de fotografie vooral op details, de sfeer, het lichtinval van de zon. Daar gaat het mij om.

Mijn droom
Mijn droom is om alle grote, belangrijke monumentale gebouwen van Nederland en West Europa te fotograferen. Ik denk dan met name aan landgoederen, kastelen, paleizen en kerken. Op deze manier wil ik mijn steentje bijdragen aan het bewaren van ons prachtige culturele erfgoed. Zodat anderen, die niet ‘live’ kunnen gaan kijken, het prachtige pand ook kunnen zien en ervaren middels een mooie foto.

Een bijzonder project
Ik voel me thuis in oude (monumentale) gebouwen en stelde me zelf de vraag: waar voelen andere vrouwen zich thuis? Deze vraag bracht me op het idee om een boek te maken waarin 23 Powervrouwen worden gefotografeerd in een voor hen veilige en prettige omgeving. Aan de hand van een aantal vragen geven ze een uniek kijkje in hun leven. Vrouwen die stuk voor stuk op en bewust en ondernemend in het leven staan. Hun daden zijn niet persé groot, maar wel belangrijk. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen.

Een mooi gebaar
Het resultaat van de 23 bijzondere verhalen op bijzondere locaties is vastgelegd in een prachtig boek ‘Powervrouwen in beeld’. De opbrengst van het boek gaat naar Free a Girl, zij bevrijden meisjes uit de gedongen prostitutie en helpen de meisjes om weer een normaal leven te kunnen leven.

Het boek is te koop tijdens het FEMME evenement. Meer informatie vind je op https://powervrouweninbeeld.nl/

 

1 Comment

  1. Trouwfotograaf schreef:

    Mooi werk, goed in beeld gebracht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

FOTO'S