“Om inspiratie op te doen moet je verder kijken dan je eigen wereld” | Miranda Bouwmeester, Sandton IJsselhotel
augustus 25, 2017
Leontine van Geffen-Lamers; Monumenten fotografe
september 7, 2017

“Vrouwen nemen een steeds belangrijkere positie in in de sportwereld” | Sportbedrijf Deventer

Sportbedrijf Deventer is een belangrijke partner van het FEMME-event. Wij spraken met Jolande Bosch, Sales Coördinator, over de rol van vrouwen in de sportwereld, ambities en natuurlijk het FEMME-event.

Waar staan vrouwen in de sportwereld ten opzichte van mannen?

“Vrouwen nemen een steeds belangrijkere positie in in de sportwereld. Er is een duidelijke verschuiving merkbaar. Sportbedrijf Deventer vindt het van belang dat vrouwen een groter aandeel krijgen in de sportwereld. Mede daarom participeert Sportbedrijf Deventer in events zoals het EK-vrouwenvoetbal (WEURO17) deze zomer. We hebben daarvoor onder andere een Fanzone op de Brink ingericht.”

Organiseert het Sportbedrijf activiteiten speciaal voor vrouwen?

“Specifiek voor vrouwen organiseert Sportbedrijf Deventer op maandagavond Ladies Night in het zwemparadijs van De Scheg. Een gezellige avond in het teken van aquasporten en heerlijk relaxen in onze sauna. Op zondagmiddag organiseren we speciaal voor (allochtone) vrouwen zwemlessen in het Borgelerbad.”

Op welke manier gaan ondernemerschap en sport samen?

“Steeds meer bedrijven zien in dat de gezondheid en vitaliteit van medewerkers een van de belangrijkste voorspellers zijn van de financiële gezondheid van het bedrijf. Gezondheids- en vitaliteitsprogramma’s komen dan ook prominenter op de managementagenda. Sportbedrijf Deventer laat zien dat op een leuke, actieve, ontspannende en gezonde manier samen sporten de collegialiteit, gezelligheid, gezondheid en productiviteit bevordert. Door het aanbieden van actieve sportprogramma’s en bedrijfscompetenties dragen we bij aan de sportparticipatie onder ruim 20.000 Deventenaren die wonen en werken in Deventer.”

Wat is jullie ambitie op sportgebied in de regio?

“Sportbedrijf Deventer staat voor gastvrij bewegen, vitaliteit en gezondheid. Met onze kennis en passie zorgen we ervoor dat iedereen in Deventer het plezier van sport en bewegen kan ervaren. Hierbij sluiten we aan op de leef- en belevingswereld van onze gasten door een passend en grensverleggend sport- en beweegaanbod te bieden.”

Wat is de motivatie voor het partnerschap met FEMME?

“FEMME biedt voor Sportbedrijf Deventer een podium om het belang van sport en bewegen bij vrouwen onder de aandacht te brengen. Sport en bewegen kunnen van grote toegevoegde waarde zijn; sport als leefstijl, sport als participatie, sport als belevenis en sport als economische motor. Daarom staan in onze High Five 2020 strategische doelen waarbij we de kracht van sport sociaal en als maatschappelijke beleving maximaal benutten. We kijken erg uit naar het event; we zijn er klaar voor!”

| fin. |

 

Kom je ook naar FEMME? You’re invited! Oud hockeyster Minke Booij komt spreken en je kunt rekenen op een ware inspiratie-boost van kunst, muziek en food! 

Bekijk het volledige programma hier, meteen je entreebewijs bestellen kan natuurlijk ook.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

FOTO'S