Sophie Mulders over de ‘female touch’ | Hotel Manager Postillion Hotels
augustus 18, 2017
“Vrouwen nemen een steeds belangrijkere positie in in de sportwereld” | Sportbedrijf Deventer
september 1, 2017

“Om inspiratie op te doen moet je verder kijken dan je eigen wereld” | Miranda Bouwmeester, Sandton IJsselhotel

Miranda Bouwmeester, General Manager van het IJsselhotel zet het geluk van anderen voorop. Huwelijksdagen, verjaardagen of andere evenementen; zij besteedt er met liefde extra aandacht aan. Wij spraken haar over haar carrière, ambitie en haar respect voor Máxima. “Ze is een toonbeeld geworden, dat vind ik zo knap.”

Wat betekent inspiratie voor jou?

“Inspiratie bestaat voor mij vooral uit sfeer en creativiteit ervaren. Gasten kunnen in principe overal een hotelkamer of locatie boeken, in mijn specifieke geval is het aan ons om onze gasten terug te laten komen in ons hotel. Dat kan alleen door hen op positieve wijze te verrassen. Om deze inspiratie op te doen moet je verder kijken dan je eigen wereld. Als je opgaat in je eigen werk dan kun je nooit echte stappen maken. Zo kun je ook nooit tot goede ideeën komen.

Door gesprekken met gasten, boeiende mensen in zakelijke kringen en bezoeken aan andere hotels krijg ik veel inspiratie. Ook uit social media, vooral Pinterest, haal ik vaak leuke ideeën. Mooie plaatjes van onder andere heerlijk eten; ik vind het prachtig!

Hoe zie jij het belang van vrouwen in het bedrijfsleven?

Bij het Sandton IJsselhotel vinden we het belangrijk om gasten het gevoel te geven dat ze welkom zijn en dat we ze ontzorgen. Huwelijksdagen, verjaardagen of andere speciale gelegenheden van gasten geven we graag extra aandacht. Vrouwen hebben hier in de regel meer gevoel bij, omdat ze deze extra aandacht ook zelf erg waarderen. Stiekem wil elke vrouw gewoon verrast worden. Vrouwen voelen de emotie van de gast en de gewenste sfeer soms net wat beter aan dan bij ons de mannelijke collegae. Die zijn vaak wat praktischer ingesteld en gaan sneller aan deze details voorbij. Voor mijn team is de balans in ieder geval belangrijk zodat sparren, elkaar aanvullen en leren van elkaars ideeën tot nog mooiere dingen leidt.

Wat mijn ambitie is? Sowieso voorlopig een poos in Deventer blijven in mijn huidige functie. Daarna ooit een volledig nieuw op te zetten hotel openen.

Hoe ben je in aanraking gekomen met het horeca vak?

Op de Havo kreeg ik les over etiquette tijdens een educatieve lunch en ik werd gelijk enthousiast. Dit verhaal sprak mij zo erg aan dat ik uiteindelijk naar de Hotelschool in Apeldoorn ben gegaan. Via Engeland en Eindhoven ben ik na mijn studie bij Golden Tulip in Epe terechtgekomen. Daar ben ik in de bediening begonnen en verliet het pand een aantal jaar later als Food & Beverage Manager. Vanaf 2011 werk ik voor Sandton en sinds begin dit jaar ben ik bij het IJsselhotel in Deventer aan de slag gegaan. Eerlijk is eerlijk, wie wil er nou niet verantwoordelijk zijn voor dit hotel op deze waanzinnige plek zo aan de overzijde van Deventer?

Wie is de meest inspirerende vrouw voor jou?

Een tijdje geleden is mij deze vraag ook gesteld dus ik ben even bij mijzelf nagegaan of dit nog steeds hetzelfde is. Toch kom ik weer uit bij dezelfde vrouw: Koningin Máxima. Deze dame heeft best wat strubbelingen gehad voordat zij naar Nederland kwam, zeker gezien haar familie historie. Als je ziet hoe deze mooie, charmante vrouw nu een toonbeeld voor ons land is geworden en midden in onze samenleving staat, dan heb ik daar veel lof en respect voor. Ik doe het haar zeker niet na.

Wat is je motivatie voor het partnerschap met FEMME?

Voor zover ik weet is er nog nooit eerder een vergelijkbaar event georganiseerd in Oost-Nederland. Al helemaal niet specifiek gericht op vrouwen. Dit was voor ons een reden om zonder twijfel mee te werken aan het event. Het IJsselhotel is erg maatschappelijk betrokken en wil graag zo veel mogelijk evenementen in Deventer steunen. Ook hebben wij besloten een exclusieve Meet & Greet te organiseren voorafgaand aan het event, om zo nog meer vrouwen te kunnen inspireren met een goed verhaal.

Wat hoop je van het FEMME-event?

Ik hoop dat het event zorgt voor fijne nieuwe connecties die leiden tot meer inspirerende evenementen in de toekomst. Het event zal alle vrouwen in Deventer nieuwe ideeën geven onder het genot van een hapje en een drankje. Ik heb er zin in!”

| fin. |

 

Kom je ook naar FEMME? You’re invited! Susan Smit komt spreken en je kunt rekenen op een ware inspiratie-boost van kunst, muziek en food! 

Bekijk het volledige programma hier, meteen je entreebewijs bestellen kan natuurlijk ook.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

FOTO'S