Vivians lijstje: culturele uitjes
augustus 11, 2017
“Om inspiratie op te doen moet je verder kijken dan je eigen wereld” | Miranda Bouwmeester, Sandton IJsselhotel
augustus 25, 2017

Sophie Mulders over de ‘female touch’ | Hotel Manager Postillion Hotels

“Mijn carrière begon met een open sollicitatie bij Hotel Papendal en nu ben ik al een aantal jaar Resident Manager bij Postillion Hotels. Op mijn 15e heb ik de eerste stappen in de horeca gezet. Ik werkte toen in de bediening van een restaurant. Dit beviel mij zo goed dat ik besloot om daarna de Hoge Hotelschool in Maastricht te volgen. Ook daar ben ik erachter gekomen dat ik het leuk vind om het mensen naar hun zin te maken.”

Wat betekent inspiratie voor jou?

“Inspiratie is voor mij een noodzakelijk kwaad; je moet blijven innoveren en blijven bewegen. Voor het werk dat ik doe heb je een berg inspiratie nodig. Dit haal ik uit alles dat op mijn pad komt. Zowel privé als zakelijk ontmoet ik veel mensen met goede en inspirerende verhalen. Ook haal ik veel inspiratie uit reizen; het geeft mij een andere blik op het leven. Op reis maak ik kennis met andere culturen en andere mensen en dat helpt mij bij het maken van keuzes wanneer ik terug in Nederland ben. Soms is het goed om uit je comfortzone te stappen, zodat je er mentaal gezien alleen maar sterker uit komt.”

 

Hoe zie jij het belang van vrouwen in het bedrijfsleven?

“Er komen steeds meer vrouwen in het bedrijfsleven. Een mooie ontwikkeling, daarom hebben we het Female Touch Label geïntroduceerd bij Postillion Hotels. We hebben geïnvesteerd in een goed blazende föhn en meer parkeerplekken dicht bij de ingang. Alles zodat vrouwen een nog betere hotelervaring hebben!

Ook bij Postillion Hotels zijn vrouwen goed vertegenwoordigd, zeker in de hogere functies. Gastvrijheid en sfeer zijn erg belangrijk en vrouwen hebben hier toch meer gevoel voor.”

 

Wat is je motivatie voor het partnerschap met FEMME?

“Toen Vivian mij vertelde over het FEMME-event vond ik het gelijk een goed initiatief waar ik erg enthousiast van werd. Soortgelijke events worden in de Randstad veel georganiseerd maar nu is het tijd voor Oost-Nederland! Hier staan mensen wat nuchterder in het leven en laten niet snel het achterste van hun tong zien maar Oost-Nederland doet zeker niet onder voor de Randstad en moet meer van zich laten horen. Het FEMME-event is hier een goed begin van.”

 

Wat hoop je van het FEMME-event?

“Een mooie start van een serie aan FEMME evenementen en vooral een inspirerende avond. Als zakelijk hotel hebben we veelvuldig contact met directiesecretaresses, managementassistentes van bedrijven in de omgeving. Wij vinden deze samenwerking heel belangrijk en nodigen deze dames uit voor FEMME zodat we op een andere manier nader kennis maken.”

| fin. |

 

Kom je ook naar FEMME? You’re invited! Susan Smit komt spreken en je kunt rekenen op een ware inspiratie-boost van kunst, muziek en food! 

Bekijk het volledige programma hier, meteen je entreebewijs bestellen kan natuurlijk ook.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

FOTO'S