Top onderneemster & auteur Marieke Langenberg over balans & succes
juli 28, 2017
Vivians lijstje: culturele uitjes
augustus 11, 2017

Advocate en powervrouw Sigrid Schinkel over inspiratie en emancipatie

Sigrid Schinkel startte begin dit jaar haar eigen advocatenkantoor op in het centrum van Deventer. Na jarenlang ervaring op te hebben gedaan als manager en bedrijfsjurist bij middelgrote en grote bedrijven besloot zij in 2012 de overstap te maken naar de advocatuur. Een ware powervrouw en partner van FEMME.

 

Wat is je motivatie voor het partnerschap met FEMME?

FEMME is een goed initiatief dat ik nog miste in het oosten van het land. Een meeting voor ‘high potential-vrouwen’ onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Waarom vind je een event voor vrouwen in Oost-Nederland belangrijk?

Er zijn genoeg soortgelijke events in het westen van ons land, waarom dan niet wat meer bij ons in de buurt? Ik vind het een prachtig initiatief waar vrouwen elkaar kunnen inspireren met een goed verhaal.

 

Wat betekent inspiratie voor jou?

Wanneer je een passie ergens voor hebt, dan houdt dit je gemotiveerd. Dat doet inspiratie met mij. Ik haal mijn motivatie uit het helpen van andere mensen bij hun problemen en het maken van moeilijke beslissingen. Bij een advocaat kom je natuurlijk niet zomaar, dan zit je echt ergens mee. Ik help deze mensen graag en geef ze het gevoel terug dat het goed komt. Dat is waar ik mijn voldoening uit haal.

 

Hoe zie jij het belang van vrouwen in het bedrijfsleven?

Ik geloof sterk in een 50/50 verdeling van man en vrouw in het bedrijfsleven. Zowel mannen als vrouwen hebben hun eigen kwaliteiten en kunnen elkaar hier zeker mee versterken. Het probleem bij emancipatie ligt niet bij de mannen, maar bij vrouwen die te veel beren op de weg zien. Vrouwen moeten zich meer bewust zijn van het feit dat zij niet onderdoen voor mannen!

 

Mijn tip: wanneer je kunt kiezen tussen een man en een vrouw voor een functie, kies dan eens voor de vrouw!

 

Wie is de meest inspirerende vrouw voor jou?

Persoonlijk vind ik Jeanine Hennis-Plasschaert erg inspirerend. Een vrouw die zich staande houdt in een ‘mannenwereld’, zegt waar het op staat maar ook kwetsbaar durft te zijn. Prachtig vind ik dat.

 

Wat hoop je van de FEMME-première?

Ik hoop op een gezellige avond met goede verhalen, inspirerende personen en dat alles met een hapje en een drankje. De prachtige locatie zal hier zeker aan bijdragen. Geen ‘truttige’ workshops maar inspirerende verhalen van stoere vrouwen die wat betekenen in hun eigen vakgebied. Ik heb er erg veel zin in!

 

| fin. |

 

Kom je ook naar FEMME? You’re invited! Susan Smit komt spreken en je kunt rekenen op een ware inspiratie-boost van kunst, muziek en food! 

Bekijk het volledige programma hier, meteen je entreebewijs bestellen kan natuurlijk ook.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

FOTO'S