Vivians 3 steden-trip-tips!
juli 20, 2017
Advocate en powervrouw Sigrid Schinkel over inspiratie en emancipatie
augustus 4, 2017

Top onderneemster & auteur Marieke Langenberg over balans & succes

Marieke richtte in 2002 Langenberg Advies in Verandering op, gevestigd in Deventer. Inmiddels zet het team van vijf personen zich in voor loopbaan-, management- en organisatieontwikkeling. Zij zorgen ervoor dat managers en medewerkers fit, vrolijk en succesvol zijn in hun werk! Daarnaast is Marieke auteur van “Klein maar fijn, over kleinschaligheid en werkgeluk” dat in oktober 2015 verscheen.

 

Waarom vind je een event voor vrouwen in Oost-Nederland belangrijk om te steunen? 

Het event spreekt me aan vanwege de klasse die het uitstraalt.  Het thema “inspiratie” vind ik mooi en past goed bij de kernfunctie van ons bedrijf: Eraan bijdragen dat mensen ‘geïnspireerd’ aan het werk zijn & blijven.

 

Wat betekent inspiratie voor jou?

Inspiratie gaat voor mij over begeestering, begeesterd werken, autonomie en in zowel balans als flow raken.

 

Waaruit put jij inspiratie voor je werk? 

Ik raak enorm geïnspireerd door succesvolle mensen. Onder succesvol versta ik zowel een interessante baan of een goedlopend bedrijf draaien, maar tegelijkertijd oog en aandacht blijven houden voor het kleine, het persoonlijke, ontspanning, verzorging en genieten. Dus geen workaholics, maar juist mensen die genieten van hun werk en daardoor ontspannen in het leven staan. Mijn inspiratie haal ik daarom vooral uit ontmoetingen met hen.

Daarnaast zorg ik voor sport, kunst, natuur om me heen en besteed ik veel aandacht aan kwaliteit in mijn persoonlijk leven. Daarmee bedoel ik ook zorg en aandacht voor de spullen om me heen, mooie bloemen in huis, zorg besteden aan maaltijden & rust, bewust tijd inruimen voor lezen en wandelen maar ook voor plezier en vermaak. En uiteraard echte aandacht voor de mensen om me heen die ik belangrijk vind. Ik neem mijn eigen agenda in alle opzichten, werk, ontspanning en nevenactiviteiten, heel serieus.

 

Hoe zie jij het belang van vrouwen in het bedrijfsleven?

Ik denk dat vrouwen een belangrijke poortwachter kunnen zijn in het combineren van werk met de vele andere facetten die het leven heeft. Dat noem ik bewust geen privéleven; volgens mij is werk juist hartstikke privé. Het gaat over jezelf, waar je je goed bij voelt en bij wat jij belangrijk vindt in het leven. Je hebt één leven en daar zitten heel veel verschillende dingen in, waaronder je werk. Die scheiding vind ik af en toe kunstmatig, ik hoop dat mensen op hun werk ook leven!

Ook is het zo dat vrouwen veelal meer oog hebben voor detail en voor de gevoelens van anderen dan veel mannen. Die feminiene factor is een hele goede aanvulling op mannen in het bedrijfsleven. Ik denk dat daarin, naast gewoon goed zijn in je vak, hard werken en een professionele attitude een belangrijke meerwaarde schuilt.

Welke vrouwen vind jij inspirerend?

Ik vind vrouwen als Neelie Smit-Kroes en ook Heleen Mees wel voorbeelden; goed in hun vak, overtuigd & overtuigend, daarnaast vrouwelijke vrouwen gebleven met oog voor detail. Angela Groothuizen en Eva Jinek vallen daar ook onder. En tot slot mijn moeder: Ze leeft niet meer maar zou nu 90 jaar zijn geweest, en combineerde haar gezin met 5 kinderen lange tijd met een baan buitenshuis waarvan zij zeer genoot. In die tijd geen gemeengoed. In die zelfstandigheid is zij een groot voorbeeld voor mij.

Wat hoop je van de FEMME-première?  
Een mooi, feestelijk event. Ik hoop er veel vrouwen te ontmoeten die mij gaan inspireren met hun persoonlijke verhaal. We nodigen een aantal zakelijke relaties uit om onze gast te zijn en bovendien verloten wij, vanwege het 15-jarig bestaan van Langenberg Advies in Verandering dit jaar, 3 toegangskaarten op Facebook.

 

| fin. |

Kom je ook naar FEMME? You’re invited! Susan Smit komt spreken en je kunt rekenen op een ware inspiratie-boost van kunst, muziek en food! 

Bekijk het volledige programma hier, meteen je entreebewijs bestellen kan natuurlijk ook.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

FOTO'S