FEMME ontmoet Annelies Toebes
juli 11, 2017
Top onderneemster & auteur Marieke Langenberg over balans & succes
juli 28, 2017

Vivians 3 steden-trip-tips!

Probeer dat maar eens 3x achter elkaar te zeggen…

Je kent het wel, een weekendje weg naar een andere stad. Het lijkt alsof je weken weg bent geweest. Je doet zoveel indrukken op. Een andere cultuur met bijzondere gebouwen en andere gewoontes.

Slenteren langs de vele winkeltjes, de ene nog mooie dan de ander en na iedere kilometer weer een terrasje pakken om te genieten van een kop koffie of een lekker glas wijn.
Ik word er heel erg blij van. Ik heb de stadse sfeer af en toe nodig. Groots, veel en anoniem opgaan in de omgeving.

In de afgelopen jaren heb ik veel mooie steden bezocht. In het voorjaar een Europese stad en in het najaar een stad in Nederland. Verslavend, met altijd een nieuwe wens voor het volgende jaar.

Hierbij een top drie met mijn ‘favorites’. Misschien minder in het oog springend maar niet minder bijzonder:

Valencia1. Valencia
Authentiek Spaans oud maar ook hyper modern en nog niet vergeven van de toeristen. Je kunt er prachtig fietsen door de opgedroogde rivierbedding. In combinatie met een bezoekje aan een van de vele leuke strandtenten maakt het je weekendje weg af!

 

 

 

 

Gent
2. Gent
Prachtige stad dicht bij huis. Daar word je ondergedompeld in de bourgondische, Belgische cultuur. Kies vooral voor een B&B adres midden in de stad in plaats van een hotel. Het aanbod aan restaurants en kleine cafeetjes is te veel om op te noemen. Laat je rondvaren door de oude wateren en bekijk de stad vanaf het water. Genieten met een Grote ‘G’ van GENT!

 

 

 

 

Haarlem 3. Haarlem
Ons eigen land heeft zoveel te bieden qua citytrips. Hoewel relatief kleinschalig is er van alles te vinden; van oudheid, cultuur, horeca tot leuke winkeltjes. Afgelopen jaar was ik in Haarlem, hoe charmant. Het meest lastige is het maken van een keuze: ‘Waar gaan we lunchen of eten vanavond?’ Het ziet er allemaal even trendy en sfeervol uit. Als tip geven we restaurant Fris mee. Een echte aanrader!

 

 

 

 

Hebben jullie binnenkort een stedentrip in het vooruitzicht?

Heel veel weekendjes weg plezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

FOTO'S