Help de vicieuze cirkel van laaggeletterdheid te doorbreken
juni 23, 2017
FEMME ontmoet Annelies Toebes
juli 11, 2017

Vivians 3 boekentips voor deze zomer

Lezen is heerlijk ontspannend en plaatst je even in een andere wereld. Oftewel: ‘Lezen is dromen met je ogen open’. Boeken brengen voor mij herinneringen naar boven. Daarom deel ik een aantal van mijn favoriete boeken, stuk voor stuk geschreven door vrouwelijke top auteurs! Ik ben echt fan van het genre van Saskia Noort en Esther Verhoef, altijd spannend en lekker lezend.

In mijn vakantietas gaan mee dit jaar:

1. Esther Verhoef – ‘Nazomer’

Gaat over een modeontwerpster op het hoogtepunt van haar carrière. “Haar bedrijf floreert, ze wordt op handen gedragen. Vlak voordat ze op een groot evenement in Parijs de rode loper betreedt, krijgt ze echter schokkend nieuws. Het dwingt haar na te denken over haar turbulente levenspad en een ingrijpende gebeurtenis die ze al tientallen jaren verdringt…” Het hoofdpersonage heet Vivian, hoe leuk!

2. Anna Nooshin -‘On Top’

Geschreven door een ware powervrouw! Prachtig, hip en ook nog eens een goede schrijfster zo blijkt! “On Top is een inspiratiegids voor jonge vrouwen, vol humor en herkenbare situaties. Selfmade woman Anna Nooshin richtte in 2011 een van de meest succesvolle online magazines van Nederland op. Ze werkt met de grootste merken uit de lifestyle-industrie (van Chanel tot Nike) en reist de wereld rond voor haar baan. In On Top deelt ze haar tips en ideeën over hoe ook jij het beste uit jezelf kunt halen. Ze verpakt deze tips in een eerlijk (succes)verhaal, geïllustreerd met vele mooie privéfoto’s”.

3. Christine Otten – ‘Om adem te kunnen halen’

Een zeer getalenteerde schrijfster uit Deventer die besluit haar eigen familiegeschiedenis te onderzoeken. “Kort voor zijn tachtigste verjaardag bezoekt Christine Otten haar vader, voor het eerst in jaren. Wat begint als een schuchtere verzoeningspoging zet een ontdekkingsreis in gang die haar terugvoert naar haar jeugd in Deventer. Ter plekke doet ze ontdekkingen over een grootvader die worstelaar, acrobaat en communist was, over een grootmoeder die viool speelde, en over haar drijfveren om Deventer op haar achttiende te ontvluchten. Om adem te kunnen halen is een aangrijpend boek over ouders en kinderen, dromen en werkelijkheid, afkomst en ambitie, noodlot en bevrijding”.

Dat zijn mijn drie boekentips! Ik kan niet wachten om er in een strandstoel aan te beginnen…

Hebben jullie ook aanraders? Deel ze met FEMME, vinden we leuk!

PS: Wist je dat je als bezoeker van FEMME de stichting Lezen en Schrijven steunt? Samen met lokale partners helpt Stichting Lezen & Schrijven deze vrouwen met de aanpak EVA om hun basisvaardigheden te verbeteren. Zo kunnen zij makkelijker aan de slag met een baan, vrijwilligerswerk of een opleiding en kunnen ze beter meedoen in de maatschappij. Meer over dit goede doel lees je hier.

Liefs,

Vivian

1 Comment

  1. erg jammer dat ik de première gemist heb. ik voel me geïnspireerd door de verhalen en blogs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

FOTO'S