Wens van de gedachte!
mei 17, 2017
Gepassioneerde regelaar met hart voor product en klant die warm wordt van mooie dingen, sfeer en beleving.
juni 8, 2017
Silke-van-der-Velde-jurkenhuren.nl-

Durf keuzes te maken

Afgelopen weekend zag ik het filmpje voorbij komen waarin Olcay Gulsen in RTL late night de woorden sprak: ‘Is het erg om ergens niet voor te kiezen?’. Ik was het meer dan eens met haar, maar vroeg mezelf gelijk af, doe ik dit ook? Durf ik ergens niet voor de kiezen? Of ‘Do I want it all’?  En dat is tegenwoordig best lastig. Het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig aan het reizen is terwijl ze carrière maken. Maar wil ik dat dan ook? Nee niet was al vrij rap de conclusie. Het is gewoon qua tijd en energie gezien onmogelijk om alles te kunnen en te doen. Keuzes maken is the key. Gewoon een keuze durven te maken zoals mevrouw Gulsen pretendeert. Durf hier 200% voor te gaan, maar durf ook weer afscheid te nemen van een bepaalde keuzes.

Zo won ik in 2015 de Saxion ondernemersprijs met een bedrijfje Find Tailor (ja in dit geval zeg ik bedrijfje, omdat het iets meer was dan een idee). Echter ik merkte al vrij snel dat het wel erg lastig was om een verdienmodel te creëren. Uiteraard waren er mogelijkheden, maar met mijn middelen werd het te lastig en ik besloot om het bedrijfje te laten voor wat het was. In het begin was ik bang voor wat anderen zouden zeggen aangezien ik toch de prijs had gewonnen met dit idee? Zo’n gevoel duurt gelukkig nooit zo lang bij mij. Ik nam afscheid van dit idee en ging verder met een ander idee wat ik had, namelijk het online verhuren van bijzondere toffe jurken.( In mijn volgende blog zal wat meer vertellen over Jurkenhuren.nl). Enfin ik durfde de keuze te maken om ergens niet voor te gaan. Dit soort uitspraken inspireren mij en houden mij gefocust. Jim Rohn sprak ooit de wijze woorden: “It doesn’t matter which side of the fence you get off on sometimes. What matters most is getting off. You cannot make progress without making decisions.”

Geschreven door Silke van der Velde, Jukenhuren.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

FOTO'S